Monnickendammer Visdagen


Een bijzonder dagje uit in de zomervakantie naar de Monnickendammer Visdagen! Inclusief een vaartocht over de Gouwzee met het historische veer Waterland

De Monnickendammer Visdagen geven u een kijkje in het Monnickendam van toen! Stadsgidsen geven u graag een rondleiding door het pittoreske Monnickendam dat vroeger meer dan 30 visrokerijen kende. Op de Visdagen zitten behalve visrokers ook mandenvlechters, klompenmakers en nettenboeters aan de kade. Lokale figuranten, aan het einde van de middag al behoorlijk in de olie, zorgen voor het nodige vermaak. Op een streekmarkt kunt u lokale producten kopen en kinderen spelen diverse Oudhollandse spelen.

Vaartocht Monnickendam – Marken en v.v.

Speciaal tijdens deze visdagen is de historische veerboot Waterland terug op haar bekende plek. De Waterland was de eerste veerboot die toeristen vervoerde tussen Monnickendam en Marken. In de haven van Monnickendam kunt u opstappen voor een mooi tochtje over de Gouwzee naar Marken. Aan boord kunt u drinken kopen en is een toilet aanwezig. In Marken kunt u het dorpje bekijken om vervolgens weer met de boot terug te gaan naar Monnickendam of vanuit Marken terug naar huis te gaan. Lees ook het nieuws over deze veerdienst van vrijdag 3 augustus

Bereikbaarheid vanuit Amsterdam

Vanaf Amsterdam Centraal Station kunt u de rechtstreekse streekbus 316 nemen naar Monnickendam. Voor de dienstregeling klik hier.

ijbuurtveer rondvaart ij amsterdam


Praktische informatie


U kunt tickets contant aan boord kopen of bij de kiosk bij voormalige visafslag de Stegh aan de haven. Aan boord is geen pin aanwezig.

Prijzen:

  • Enkele reis – €5,00
  • Retour – €9,00
  • Fiets/hond – €2,00

Iedere vrijdag t/m 24 augustus


Dienstregeling veerdienst


Eerste Rondje Tweede Rondje Derde Rondje
Vertrek Monnickendam haven

11.30 13.30 15.30
Aankomst Marken haven 12.15 14.15 16.15
Vertrek Marken haven
RWS Steiger Haven Marken
12.30 14.30 16.30
Aankomst Monnickendam 13.15 15.15 17.15