Thematische vaartochten

Stichting SEGA Amsterdam organiseert thematische vaartochten in de Amsterdamse Metropoolregio met een accent op natuurbeleving, waterbeheer en cultuurhistorie. Zoals de Wilde Stad Safari of het Fort bij Edam. Hieronder vindt u een overzicht van de evenementen waarvoor u nog tickets kunt kopen.

vaartocht amsterdam museumdag ijmuiden

Museumdag IJmuiden - 24 oktober

Speciaal tijdens de week van de Industriecultuur wordt er op woensdag 24 oktober een Museumdag in IJmuiden en omstreken georganiseerd waarbij musea zoals SHIP IJmuiden, het Hoogovensmuseum en het Zee- en Havenmuseum geopend zijn voor publiek. Tijdens de vaartocht vertelt de gids over de geschiedenis van het Noordzeekanaal en het ontstaan van o.a. de scheepswerven in Amsterdam-Noord. Aangekomen in IJmuiden wordt u met een historische stadsbus van het NZH-vervoermuseum naar één van de musea gebracht. Vaar mee en beleef een bijzonder dagje uit in de herfstvakantie!

vaartocht amsterdam vuurtoreneiland

Ontdek Vuurtoreneiland - 27 oktober (VOL) & 24 november

Stap aan boord in Amsterdam van het historische IJveer XIII. Verlaat de drukte van de stad en vaar mee naar dit unieke eilandje in het IJmeer, dat alleen per boot bereikbaar is. Een prachtig stukje ongerept natuur, zo dicht bij Amsterdam. De boot en het fort zijn verwarmd, dus ook met kouder weer is dit een mooi uitje om mee te maken.

Onze Nieuwsbrief

Vaart u mee?

koop kaarten vaartochten amsterdam SEGA