Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Beleef de tijd van de Zuiderzee
Koop Tickets

Stap aan boord in Amsterdam en vaar deze zomer mee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze vaartochten organiseren we in samenwerking met onze partner, Rederij het IJ. Een prachtige vaartocht over het weidse Markermeer naar het bijzondere openluchtmuseum waar u in de wereld stapt van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden.

Tijdens de vaartocht komt u langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus, het Paard van Marken en het Naviduct. Gedurende de hele vaart is uiteraard de scheepsbar geopend voor drankjes en lekkers uit de kombuis, zoals vers afgebakken broodjes.

Tegen 14.00u komt het schip aan bij de steiger in het Zuiderzeemuseum. Bezoek de prachtige oude huisjes, winkeltjes en straatjes en beleef de tijd van de Zuiderzee. Na uw bezoek kunt u vanaf het museum met het gratis pontje naar het treinstation gebracht worden. U kunt ook het mooie havenstadje Enkhuizen bezoeken en eventueel ergens een hapje eten. Om vervolgens met de trein naar huis te gaan.

Vaar mee deze zomer en beleef de tijd van de Zuiderzee!

Prijzen inclusief entree museum

  • €32,50 – Volwassene
  • €27,50 – Stadspas Amsterdam
  • €19,50 – Museumjaarkaart, I A’dam Citycard, Bankgiro Loterij VIP-Kaart
  • €17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  • gratis – Kinderen tot 4 jaar
}

Datum & Tijd

Dinsdag 7, 14, 21 augustus
Donderdag 9, 16, 23 augustus
Zondag 12, 19, 26 augustus

Inschepen 09.30u, vertrek schip 10.00u

rondleiding vuurtoreneiland
vaartocht vuurtoreneiland
natuur vuurtoreneiland

Het Schip

De Stortemelk is een historische veerboot uit 1964, gebouwd in Noorwegen. Het schip heeft eerst als veerboot tussen Denemarken en Zweden gevaren waarna ze rond 2000 naar Nederland kwam om zeehondtochten op de Waddenzee te varen. Het meest bekend is de Stortemelk van haar tijd bij de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). Tussen 2009 tot 2012 heeft ze de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling gevaren. Maar de Stortemelk werd slachtoffer van de jarenlange veerbotenoorlog tussen de EVT en Rederij Doeksen. Bij het opheffen van de EVT kwam zij stil te liggen. In april 2015 heeft Rederij het IJ haar naar Amsterdam gebracht waar ze is omgebouwd tot een karaktervol passagiersschip, te huur voor feesten en uitjes. Daarnaast organiseert Rederij het IJ MiniCruises op de Stortemelk voor individuelen.

Vaar mee deze zomer en beleef de tijd van de Zuiderzee!