Ontdek Vuurtoreneiland

Prachtig stukje ongerepte natuur, net buiten Amsterdam
Koop Tickets

Een prachtige vaartocht over het Amsterdamse Binnen- en Buiten-IJ naar het Vuurtoreneiland. Stap aan boord van het historisch IJveer XIII. Verlaat de drukte van de stad en vaar mee naar dit unieke eilandje, dat alleen per boot bereikbaar is. Een mooi stukje ongerepte natuur, zo dicht bij Amsterdam! De boot en het fort zijn verwarmd dus ook bij kouder weer is dit een prachtig uitje om mee te maken. De vaartochten in 2018 zijn helaas voorbij, maar we zijn druk bezig met het programma van 2019.

Op het Vuurtoreneiland vindt u loslopende dieren, zeldzame flora, een authentiek fort en Amsterdams enige vuurtoren. Tijdens een rondleiding van een uur komt u alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de verborgen plekjes van dit bijzondere eiland.

Prijzen

  • €22,50 – Volwassene
  • €17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  • €17,50 – Stadspas Amsterdam
  • gratis – Kinderen tot 4 jaar

inclusief 2 consumpties (koffie/thee/streekvruchtensapje)

}

Datum & Tijd

Iedere laatste zaterdag van de maand (van mei t/m november 2018)
Inschepen 12.00u, vertrek schip 12.15u

rondleiding vuurtoreneiland
vaartocht vuurtoreneiland
natuur vuurtoreneiland

Agenda themavaartochten naar Vuurtoreneiland

De vaartochten naar het Vuurtoreneiland hebben verschillende thema’s. Tijdens het thema Fortentocht zal er speciaal een gids van het Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam meevaren om u meer te vertellen over de forten rondom Amsterdam én zal u ook langs Forteiland Pampus varen. Bij de Natuurtochten zal een gids van Staatsbosbeheer meer uitleg geven over de dieren en de flora op en rondom Vuurtoreneiland. Op 26 mei vaart de Stadsecoloog mee, maker van de film “de Wilde Stad”, die u meer vertelt over de dieren die onderweg en op het eiland te vinden zijn.

route vuurtoreneiland amsterdam 2018 sega move

Het Schip

Het IJveer XIII is een historisch IJveer uit 1927. Deze salonboot voer tot ongeveer 1971 als Gemeenteveer de GVB route Amsterdam CS -> Boorstraat-Nieuwendam -> Tuindorp Oostzaan -> Schellingwoude. Tegenwoordig vaart het schip bijna elke dag naar het Vuurtoreneiland voor bijzondere diners en lunches op het eiland. Het schip heeft een verwarmde salon en daarnaast een bovendek voor de warmere dagen, waarvandaan u prachtig uitzicht heeft over het water en de bezienswaardigheden rondom.

Let op! Beperkt aantal plaatsen, vol = vol. Mocht u op de dag zelf aan boord tickets willen kopen dan graag contant geld meenemen (er is geen pin aanwezig).