Ontdek Vuurtoreneiland

Het vaarseizoen 2019 is afgelopen.

We zien u graag aan boord in 2020!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Een prachtige vaartocht over het Amsterdamse Binnen- en Buiten-IJ naar het Vuurtoreneiland. Stap aan boord van het historisch IJveer XIII. Verlaat de drukte van de stad en vaar mee naar dit unieke eilandje, dat alleen per boot bereikbaar is. Een mooi stukje ongerepte natuur, zo dicht bij Amsterdam! De boot en het fort zijn verwarmd dus ook bij kouder weer is dit een prachtig uitje om mee te maken.

Op het Vuurtoreneiland vindt u loslopende dieren, zeldzame flora, een authentiek fort en Amsterdams enige vuurtoren. Tijdens een rondleiding van een uur komt u alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de verborgen plekjes van dit bijzondere eiland.

Prijzen 2019

  • €25,00 – Volwassene
  • €20,00 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  • €20,00 – Stadspas Amsterdam
  • gratis – Kinderen tot 4 jaar

inclusief 2 consumpties (koffie/thee/streekvruchtensapje)

}

Datum & Tijd 2019

Iedere derde vrijdag van de maand (van juni t/m november)

Inschepen 12.00u, vertrek schip 12.15u

Terug op CS tussen 16.00 en 16.30 u

rondleiding vuurtoreneiland
vaartocht vuurtoreneiland
natuur vuurtoreneiland
route vuurtoreneiland amsterdam 2018 sega move

Het Schip

Het IJveer XIII is een historisch IJveer uit 1927. Deze salonboot voer tot ongeveer 1971 als Gemeenteveer de GVB route Amsterdam CS -> Boorstraat-Nieuwendam -> Tuindorp Oostzaan -> Schellingwoude. Tegenwoordig vaart het schip bijna elke dag naar het Vuurtoreneiland voor bijzondere diners en lunches op het eiland. Het schip heeft een verwarmde salon en daarnaast een bovendek voor de warmere dagen, waarvandaan u prachtig uitzicht heeft over het water en de bezienswaardigheden rondom.

Let op! Beperkt aantal plaatsen, vol = vol. Mocht u op de dag zelf aan boord tickets willen kopen dan graag contant geld meenemen (er is geen pin aanwezig).