Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Havenfestival IJmuiden

23/06/2018 van 10:30 - 18:00


Stap zaterdag 23 juni aan boord in Amsterdam en vaar mee door de Sluizen van IJmuiden naar het hart van het Havenfestival. Een bijzonder dagje uit, ook leuk voor kinderen.

havenfestival ijmuiden boottocht amsterdamSamen met Rederij het IJ organiseren wij deze speciale vaartocht naar het Havenfestival in IJmuiden. Een festival boordevol nautische en culturele activiteiten zoals de prachtige Clipper Stad Amsterdam en de festivalmarkt. Vanaf 10.00u kunt u inschepen achter het Amsterdam C.S. waarna het schip de Stortemelk om 10.30u vertrekt voor een 2,5 durende vaartocht over het Noordzeekanaal door de Sluizen van IJmuiden naar de Vissershaven. Daar heeft u 3 uur de tijd om te genieten van alle activiteiten van het festival of u kunt het bijzondere Zee- en Havenmuseum (gratis voor museumjaarkaarthouders) bezoeken. Om 16.00u vertrekt het schip de Stortemelk weer uit de Vissershaven naar Amsterdam waar u rond 18.15u aankomt.

Vaar mee en geniet van een bijzonder dagje uit op en rond het water!

Prijzen:

  1. €22,50 – Volwassene
  2. €12,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  3. €17,50 – Stadspas Amsterdam
  4. gratis – Kinderen tot 4 jaar

Inschepen 10.00u, vertrek schip 10.30u

Opstapplaats Steiger 14 (IJ-zijde Amsterdam Centraal naast GVB ponten)

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

Activiteiten Havenfestival IJmuiden 2018


Historische Schepen
Tijdens het Havenfestival ligt de Vissershaven vol met interessante schepen. Blikvanger is de Clipper Stad Amsterdam, die op zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur open schip houdt. Verder kunnen liefhebbers van historische schepen zich vergapen aan de stoomschepen Elvin (bouwjaar 1932) en de Adelaar (1925). Daarnaast liggen meerdere schepen afgemeerd aan de Trawlerkade in de Vissershaven waarvan de meesten toegankelijk zijn voor het publiek, afhankelijk van de drukte.

Festivalmarkt
Aan het einde van de Trawlerkade is een grote festivalmarkt met 35 kramen, waarvan minstens tien met oude beroepen. Verschillende informatieve kramen zullen aanwezig zijn, maar ook diverse bedrijven die leuke koopjes in petto hebben voor de bezoekers van het Havenfestival.

Kunst, muziek en theater
Op verschillende plekken (in hallen, op de kade etc) zijn activiteiten te bezichtigen die te maken hebben met kunst, muziek en theater. Loop lekker rond en geniet van allerlei kunstvormen zoals objecten, conceptuele kunst, poëzie, gemengde technieken, fotografie, collages,aquarellen en schilderijen.

Zee- en Havenmuseum
Wilt u zich even terugtrekken van het festival? Bezoek dan het Zee- en havenmuseum. Slechts op 10 minuten loopafstand vindt u hier een bijzonder museum met verhalen over het ontstaan van het Noordzeekanaal en het leven op zee. Het museum is zeer interactief opgezet waarbij u een scheepsmotor kan starten, morse code kan typen, een historisch duikpak kan testen en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard! Museumjaarkaarthouders hebben gratis toegang.

schip stortemelk amsterdam voor beurtvaart 2018

Het Schip


De Stortemelk is een historische veerboot uit 1964, gebouwd in Noorwegen. Het schip heeft eerst als veerboot tussen Denemarken en Zweden gevaren waarna ze rond 2000 naar Nederland kwam om zeehondtochten op de Waddenzee te varen. Het meest bekend is de Stortemelk van haar tijd bij de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). Tussen 2009 tot 2012 heeft ze de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling gevaren. Maar de Stortemelk werd slachtoffer van de jarenlange veerbotenoorlog tussen de EVT en Rederij Doeksen. Bij het opheffen van de EVT kwam zij stil te liggen. In april 2015 heeft Rederij het IJ haar naar Amsterdam gebracht waar ze is omgebouwd tot een karaktervol passagiersschip, te huur voor feesten en uitjes. Daarnaast organiseert Rederij het IJ MiniCruises op de Stortemelk voor individuelen.

Gegevens

Datum:
23/06/2018
Tijd:
10:30 - 18:00
Evenement Categorieën:
,