Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Wilde Stad – UITVERKOCHT

09/06/2018 van 12:15 - 15:30


In de stad leven ontelbare diertjes. Daarover is in maart van dit jaar een prachtige documentaire film verschenen, ‘de Wilde Stad‘. Eén van de makers, Fred Haaijen, laat u tijdens deze vaartocht de Wilde Stad live aan u zien.

Stap aan boord achter het Amsterdam C.S. en maak een mooie vaartocht langs het Scheepvaartmuseum, over de nieuwe Herengracht langs de Hortus Botanicus en Artis. Meteen geweldige plekken voor de stadsecoloog Fred Haaijen om u allerlei ins en outs te vertellen over de dieren die daar allemaal leven. Maar ook de wilde eenden op de Amstel en de Amerikaanse rivierkreeften bij het Amstel Hotel zijn mooie plekken om bij stil te staan. En wat dacht u van de slechtvalk die ze gefilmd hebben bij de Rembrandtoren? Als er tijd genoeg is zal na de Amstel het Amsterdamse IJ overgestoken worden om ook het mooie Nieuwendam in Amsterdam-Noord te bezoeken, want ook daar leven vele zichtbare en minder zichtbare diertjes waar we vaak geen weet van hebben, zoals de IJsvogels en een havik in het Vliegenbosch.

Wilt u dus zelf eens op zoek naar het wild in de stad? Vaar dan mee op deze wildsafari!

Prijzen: UITVERKOCHT

  1. €19,50 – Volwassene
  2. €14,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  3. €14,50 – Stadspas Amsterdam
  4. gratis – Kinderen tot 4 jaar
  5. inclusief 1 consumptie

Inschepen 12.00u, vertrek schip 12.15u

Opstapplaats Steiger 14 (IJ-zijde Amsterdam Centraal naast GVB ponten)

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

De foto’s zijn afkomstig van de website van de film de Wilde Stad.

ijbuurtveer rondvaart ij amsterdam

Het Schip


Het schip de Waterland is in 1929 als veeboot gebouwd voor het vervoer van paarden en koeien. Destijds voer ze tussen Monnickendam en Purmerend en werd ze de ‘koeboot’ genoemd. Na de oorlog is het schip omgebouwd en is ze gaan varen als passagiersschip voor het opkomende toerisme op de Gouwzee. Nadat ze in de jaren 90 naar Rotterdam is gegaan om als partyschip op de nieuwe Maas te varen, is ze in 2017 naar de Amsterdamse wateren gekomen om onder andere ingezet te worden voor het historische IJ-Buurtveer.

Gegevens

Datum:
09/06/2018
Tijd:
12:15 - 15:30
Evenement Categorieën:
,