Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

16/08/2018 van 10:00 - 17:00


Stap aan boord in Amsterdam en vaar deze zomer mee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze vaartochten organiseren we in samenwerking met onze partner, Rederij het IJ. Een prachtige vaartocht over het weidse Markermeer naar het bijzondere openluchtmuseum waar u in de wereld stapt van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden

Tijdens de vaartocht komt u langs bezienswaardigheden als Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus, het Paard van Marken en het Naviduct. Gedurende de hele vaart is uiteraard de scheepsbar geopend voor drankjes en lekkers uit de kombuis, zoals vers afgebakken broodjes.

Tegen 14.00u komt het schip aan bij de steiger in het Zuiderzeemuseum. Bezoek de prachtige oude huisjes, winkeltjes en straatjes en beleef de tijd van de Zuiderzee. Na uw bezoek kunt u vanaf het museum met het gratis pontje naar het treinstation gebracht worden. U kunt ook het mooie havenstadje Enkhuizen bezoeken en eventueel ergens een hapje eten. Om vervolgens met de trein naar huis te gaan.

Vaar mee deze zomer en beleef de tijd van de Zuiderzee!

Prijzen:

  1. €32,50 – Volwassene
  2. €27,50 – Stadspas Amsterdam
  3. €19,50 – Museumjaarkaart, Bankgiro Loterij VIP-kaart, I-A’dam Citycard
  4. €17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  5. gratis – Kinderen tot 4 jaar
  6. inclusief entree museum

Inschepen 9.30u, vertrek schip 10.00u

  1. Dinsdag 7, 14, 21 augustus
  2. Donderdag 9, 16, 23 augustus
  3. Zondag 12, 19, 26 augustus

Opstapplaats Steiger 14 (IJ-zijde Amsterdam Centraal naast GVB ponten)

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

Programma Vaartocht Zuiderzeemuseum Enkhuizen


09.30u: Inschepen bij Steiger 14, achter Amsterdam C.S.
10.00u: Vertrek schip voor de vaartocht naar Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
14.00u: Aankomst Zuiderzeemuseum Enkhuizen voor bezoek aan dit mooie openluchtmuseum
Terugreis: De terugreis is op eigen gelegenheid. Na uw bezoek kunt u vanaf het museum met het gratis pontje naar het treinstation gebracht worden. U kunt ook het mooie havenstadje Enkhuizen bezoeken en eventueel ergens een hapje eten. Om vervolgens met de trein naar huis te gaan.

Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, kunnen tijden en vaarroute afwijken. Aan het begin van de vaart wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

schip stortemelk amsterdam enkhuizen

Het Schip


De Stortemelk is een historische veerboot uit 1964, gebouwd in Noorwegen. Het schip heeft eerst als veerboot tussen Denemarken en Zweden gevaren waarna ze rond 2000 naar Nederland kwam om zeehondtochten op de Waddenzee te varen. Het meest bekend is de Stortemelk van haar tijd bij de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). Tussen 2009 tot 2012 heeft ze de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling gevaren. Maar de Stortemelk werd slachtoffer van de jarenlange veerbotenoorlog tussen de EVT en Rederij Doeksen. Bij het opheffen van de EVT kwam zij stil te liggen. In april 2015 heeft Rederij het IJ haar naar Amsterdam gebracht waar ze is omgebouwd tot een karaktervol passagiersschip, te huur voor feesten en uitjes. Daarnaast organiseert Rederij het IJ MiniCruises op de Stortemelk voor individuelen.

Gegevens

Datum:
16/08/2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,