Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumdag IJmuiden

24/10/2018 van 11:00 - 18:00


Stap woensdag 24 oktober aan boord in Amsterdam en vaar mee naar de Museumdag in IJmuiden en omstreken. Een bijzonder dagje uit in de herfstvakantie, ook leuk voor kinderen!

bezoek nieuwe zeesluis met bootSamen met Rederij het IJ organiseren wij in de herfstvakantie deze vaartocht naar de Museumdag in IJmuiden en omstreken. Deze dag wordt georganiseerd tijdens de week van de Industriecultuur. Sinds 2015 maken zij de Industriecultuur van het Noordzeekanaalgebied zichtbaar. Meerdere musea waaronder het Zee- en Havenmuseum, SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum zijn op deze Museumdag geopend voor publiek.

Stap aan boord in Amsterdam en vaar mee over het Noordzeekanaal naar de 3de havenstad van Nederland. Onderweg vertelt de gids Willemina Oostenrijk van het Zee- en Havenmuseum over de geschiedenis van het Noordzeekanaal en het ontstaan van IJmuiden en de grote scheepswerven in Amsterdam-Noord. Varend langs de grootste zeesluis in aanbouw met afmetingen van 70 bij 500 meter, komt u rond 12.30u aan in IJmuiden. Aangekomen in IJmuiden rijdt u met de historische stadsbus van het NZH-vervoermuseum naar één van de musea. U kunt daarbij kiezen tussen een bezoek aan het Zee- en Havenmuseum of een combi-bezoek aan SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid IJmuiden bezoeken en een lekker visje op de kade eten. Het Zee- en Havenmuseum kunt u daarbij ook lopend (ongeveer 15 minuten) bereiken. Om 16.00u vertrekt het schip weer richting Amsterdam waar u rond 18.00u aankomt.

Vaar mee en geniet van een bijzonder dagje uit in de herfsvakantie, leuk voor jong en oud!

Prijzen Boot + Bus naar één van de musea:

  1. €26,50 – Volwassene
  2. €17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  3. €22,50 – Stadspas Amsterdam
  4. gratis – Kinderen tot 4 jaar

Prijzen Boot + bezoek IJmuiden op eigen gelegenheid (zonder bus):

  1. €22,50 – Volwassene
  2. €12,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  3. €17,50 – Stadspas Amsterdam
  4. gratis – Kinderen tot 4 jaar

Inschepen 10.30u, vertrek schip 11.00u

Opstapplaats Steiger 14 (IJ-zijde Amsterdam Centraal naast GVB ponten)

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

museumdag ijmuiden herfstvakantie met de boot
bezoek SHIP museum IJmuiden met boot

Museumdag IJmuiden 2018


SHIP IJmuiden
Bent u nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. Hier laten ze de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw zien. Een fraai staaltje Hollandse waterbouwkunde van wereldformaat. Na het bezoek aan SHIP gaat u met de bus verder naar het Hoogovensmuseum. U kunt er ook voor kiezen om over de sluis terug te lopen naar de boot (ongeveer 30 minuten lopen).

Hoogovensmuseum
Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het Staalbedrijf in IJmuiden. De ontwikkeling van de IJzer- en Staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel.

Zee- en Havenmuseum
Een leuk museum voor jong en oud met verhalen over het ontstaan van het Noordzeekanaal en het leven op zee. Het museum is zeer interactief opgezet waarbij u een scheepsmotor kan starten, morse code kan typen, een historisch duikpak kan testen en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard!

Programma Vaartocht Vuurtoreneiland (Thema Natuurtocht)


10.30u: Inschepen bij Steiger 14, achter Amsterdam C.S.
11.00u: Vertrek schip voor de vaartocht over het Noordzeekanaal langs de NDSM-werf in Amsterdam-Noord naar IJmuiden. Ondertussen vertelt de gids over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied./td>
12.30 – 16.00u: Bezoek aan IJmuiden en eventueel een bezoek aan één van de musea.
16.00: Terugvaart naar Amsterdam CS
17.45u: Aankomst Amsterdam CS bij Steiger 14
schip stortemelk amsterdam voor beurtvaart 2018

Het Schip


De Stortemelk is een historische veerboot uit 1964, gebouwd in Noorwegen. Het schip heeft eerst als veerboot tussen Denemarken en Zweden gevaren waarna ze rond 2000 naar Nederland kwam om zeehondtochten op de Waddenzee te varen. Het meest bekend is de Stortemelk van haar tijd bij de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). Tussen 2009 tot 2012 heeft ze de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling gevaren. Maar de Stortemelk werd slachtoffer van de jarenlange veerbotenoorlog tussen de EVT en Rederij Doeksen. Bij het opheffen van de EVT kwam zij stil te liggen. In april 2015 heeft Rederij het IJ haar naar Amsterdam gebracht waar ze is omgebouwd tot een karaktervol passagiersschip, te huur voor feesten en uitjes. Daarnaast organiseert Rederij het IJ MiniCruises op de Stortemelk voor individuelen.

Gegevens

Datum:
24/10/2018
Tijd:
11:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,