Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vuurtoreneiland – UITVERKOCHT

27/10/2018 van 12:15 - 16:30


DEZE DATUM IS HELAAS AL VOLGEBOEKT. ER IS EEN EXTRA VAARTOCHT NAAR VUURTORENEILAND OP 24 NOVEMBER. KOOP TICKETS >>

Stap aan boord in Amsterdam van het historisch IJveer XIII. Verlaat de drukte van de stad en vaar mee naar dit unieke eilandje in het Buiten-IJ, dat alleen per boot bereikbaar is. Een prachtig stukje ongerept natuur, zo dicht bij Amsterdam.

Op het Vuurtoreneiland vindt u loslopende dieren, zeldzame flora, een authentiek fort en Amsterdams enige vuurtoren. Tijdens een rondleiding van een uur komt u alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de verborgen plekjes van dit bijzondere eiland.

Het Vuurtoreneiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het eiland verdedigde Amsterdam tegen aanvallen over de Zuiderzee, samen met Forteiland Pampus en Fort Diemerdam. Speciaal deze zaterdag zal tijdens het thema Fortentocht een gids van het Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam meevaren om u meer te vertellen over deze forten én zal u ook langs Forteiland Pampus varen.

Vaar mee en ontdek de Amsterdamse Forten in het water!

Let op! Beperkt aantal plaatsen, vol = vol. Mocht u op de dag zelf aan boord tickets willen kopen dan graag contant geld meenemen (er is geen pin aanwezig).

Prijzen:

  1. €22,50 – Volwassene
  2. €17,50 – Kinderen 4 t/m 17 jaar
  3. €17,50 – Stadspas Amsterdam
  4. gratis – Kinderen tot 4 jaar
  5. inclusief 2 consumpties (koffie/thee/streekvruchtensapje)

Inschepen 12.00u, vertrek schip 12.15u

Opstapplaats Steiger 14 (IJ-zijde Amsterdam Centraal naast GVB ponten)

Groepen vanaf 25 personen graag contact opnemen via mail of telefoon

boottocht amsterdam naar vuurtoreneiland
rondleiding vuurtoreneiland amsterdam
schapen op vuurtoreneiland amsterdam

Programma Vaartocht Vuurtoreneiland (Thema Fortentocht)


12.00u: Inschepen bij Steiger 14, achter Amsterdam C.S.
12.30u: Vertrek schip voor de vaartocht naar Vuurtoreneiland
12.30 – 14.15u: Vaartocht over het Amsterdamse IJ via de Oranjesluizen het IJmeer op. Via Forteiland Pampus vaart u naar het Vuurtoreneiland.
14.15 – 15.15u: Vuurtoreneiland (rondleiding door gids)
15.15 – 16.30u: Terugvaart naar Amsterdam CS via de oevers van het Buiten- en Binnen-IJ
16.30u: Aankomst Amsterdam CS bij Steiger 14

Als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, kunnen tijden en vaarroute afwijken. Aan het begin van de vaart wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

boot IJveer XIII naar vuurtoreneiland

Het Schip


Het IJveer XIII is een historisch IJveer uit 1927. Deze salonboot voer tot ongeveer 1971 als Gemeenteveer de GVB route Amsterdam CS -> Boorstraat-Nieuwendam -> Tuindorp Oostzaan -> Schellingwoude. Tegenwoordig vaart het schip bijna elke dag naar het Vuurtoreneiland voor bijzondere diners en lunches op het eiland. Het schip heeft een verwarmde salon en daarnaast een bovendek voor de warmere dagen, waarvandaan u prachtig uitzicht heeft over het water en de bezienswaardigheden rondom.


Let op! Beperkt aantal plaatsen, vol = vol. Mocht u op de dag zelf aan boord tickets willen kopen dan graag contant geld meenemen (er is geen pin aanwezig).

Gegevens

Datum:
27/10/2018
Tijd:
12:15 - 16:30
Evenement Categorieën:
, ,